Foto, Resa

Photo Roadtrip 2021

Försätta begränsningar för resor pga. pandemin, så vad ska man då göra för att komma iväg hemifrån ett tag. Sparar pengar för att komma iväg när världen öppnar upp igen, om den nu gör det. Hur som helst så saknade jag en viktig bild i albumet från Fulufjällets nationalpark, en bild på ”Old Tjikko” världens äldsta träd. Förra gången jag var i parken hittade jag inte trädet men nu finns det ju på Google Maps så var ju bara att ha en laddad telefon med sig och bra väder.

Åkte från Falun vid på eftermiddagen för att komma fram till nationalparken i tid för att hinna gå upp och hitta trädet innan solnedgång och försöka få det bästa ljuset att fotografera i. Planerna fungerar bra för utom att det ligger lite för mycket moln över horisonten i Norge så att ljuset blir bra men inte perfekt.

Vad ska man göra nu då? Rese planerna sträckte sig till att fotografera trädet men inte mycket mer. Beslutar att sova i bilen vid parkeringen i parken och gå upp till vattenfallet nästa morgon, när solen når in till vattenfallet. Nästa morgon går jag upp till vattenfallet men jag var för sen fjället hade redan lagt sin skugga över vattenfallet.

Hade funderingar om att göra en fjällrävs safari som turistföreningen anordnar vid fjällstationen vid Sylarna, men tyckte det var lite för dyrt i år så bokade inte. Så bestämde mig för att prova lyckan själv och lämnade Fulufjället och började köra mot Härjedalen och Jämtland.

Kommer fram till Flatruet på eftermiddagen och parkerar på parkeringen vid minnesstenen som markerar högsta punkten på Sveriges högsta väg. Jag vandrar ut på fjället framåt kvällen när alla andra är på väg tillbaka, de fattar ju ingenting det är ju nu ljuset kommer. Inte bara det vackra ljuset kommer, kylan kommer också, de hade kanske rätt ändå. Men det blir en massa fotograferat innan ljuset försvinner helt.

Nästa morgon har det fina vädret försvunnit och efter lite funderande åker jag söderut igen, skulle behöva lite nya bilder från Långfjället. Så till Grövelsjön och hoppas på bättre väder. Jag kommer fram till kvällen och parkerar, strax efter börjar det regna, vräka ner, det regnar hela natten och fortsatte på morgonen. Bara att åka hem, har ju tagit några tusen kort ändå.