Nyheter

Bra resultat i Fototävling

Falu Fotoklubb Klubbmästerskap 2021, var det inlämning för i december jag valde att lämna in i två digitala klasser, enskild bild och kollektion. I enskild bild fick man lämna in 3 olika bilder och i kollektion en kollektion bestående av 3 bilder. När tävlingen skulle presenteras på ett klubbmöte låg jag däckad i Covid-19 och missade bildvisningen och resultatet av tävlingen. Reste ju till Indien strax efter detta och glömde bort hela tävlingen, men förra veckan fick jag ett mail om att jg skulle hämta diplom. Det visade sig mina bilder hade placerat sig bra. I den enskilda klassen hade en bild hamnat på första plats och en annan på sjunde plats. I kollektionsklassen hade min kollektion hamnat på andra platsen.

Bilderna som jag tävlade med och som placerade sig var följande, bild bedömningen och motivationen gjordes av Gävle Fotoklubb (Börje Wallgren och Göran Persson).

1a plats enskildbild

Motivering
Två örnar som kanske slåss om maten. Det är full fart i bilden med rörelser i örnarna och panoreringen på den hitre örnen har lyckats bra, den är skarp på ögat och klorna, vilket betyder mycket för bilden. Även bakgrunden talar om att det är fart och dynamik i bilden. Man skulle kunna tro att den var målad. Örnarna upptar hela bildytan på ett bra sätt och en väl fungerande bakgrund.
7e plats enskildbild

Motivering
Oj va fint. Kanske en rävunge som är ute på upptäcktsfärd i det sommarfagra landskapet. Det är sällan man ser en räv där den tittar upp bland prästkragar och andra sommarblommor, man får en känsla av ”förr i tiden”. Bilden är skarp och speglingarna i rävens ögon gör sig bra i bilden. Kanske något mörk bild!
2a plats kollektion

Motivering
Här har Lars-Gunnar fått förmånen att observera och fotografera en ung havsörn. Havsörnen är en mäktig fågel. På bild ett ser vi örnen ovanifrån och färgteckningen visas på ett bra sätt. Bild två ser vi örnen med de spretande vingpennorna i en fin miljö mot den dimmiga bergväggen. På bild tre ser vi örnen på grenen och där framträder klorna, näbben och blicken, de tre karakteristiska delarna av örnen som alltid fascinerar. Skarpa bilder med bra bakgrund. Bild ett och två kanske för lika för att kollektionen skulle lyfta alltmer.

Kollektion bild 1
Kollektion bild 2
Kollektion bild 3